Ladies načaly sezonu výhrou, v neděli však nestačily na Litvínov

14. 9. 2020

Ženy A

3 minuty čtení

Čtyři body, takové je vysvědčení Ladies po úvodním hracím víkendu nové prvoligové sezony. Svěřenkyně kouče Sigla nejprve v sobotu zdolaly Chomutov přesvědčivě 8:2, v neděli ale následně klopýtly v duelu s Litvínovem. Ve třetí třetině neudržely slibné vedení 4:2 a nakonec padly 4:5 v prodloužení.

Vinohrady si už v první třetině vybudovaly bezpečný náskok. V rozmezí tří minut se prosadily Bursová, Bartůňková a Kalistová, které tak svými trefami vnesly klid na domácí florbalky. Čtvrtou branku v úvodní části ještě v závěru přidala Eliška Reischlová, která těsně před startem sezony přišla na hostování z Bohemians.

Domácí hráčky se i nadále střelecky prosazovaly. Svůj druhý gól přidaly Bursová a Reischlová a dvakrát se dokázala prosadit také Nigrinová. SKV v konečném zúčtování zvítězilo 8:2 a zapsalo první body do tabulky. „Unavené večerní utkání, ve kterém jsme měli převahu. Gólmanka Chomutova zaslouží velkou pochvalu, pochytala opravdu mrak našich šancí,“ řekl po utkání asistent trenéra SKV Pavel Doubek.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Florbal Chomutov 8:2 (4:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Bursová (Kisugite), 8. Bartůňková (Kisugite), 9. Kalistová (Kolafová), 19. Reischlová (Nigrinová), 24. Bursová (Kisugite), 34. Nigrinová  (Dobisíková), 51. Reischlová, 53. Nigrinová (Snopová) - 26. Čiháková (Šidlochová), 49. Čiháková (Kornalíková). Rozhodčí: Leibl, Gaberdén. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 23.

Sestava SKV: Kuchyňková - Dobisíková, Kratochvílová, Chlebcová, Bartůňková, Hošková - Reischlová, Nigrinová (C), Snopová - Kolafová, Kalivodová, Bližňáková - Kalistová, Kisugite, Bursová. Trenéři: Sigl, Doubek.


V neděli se ženskému A týmu nedařilo v koncovce. Brankářka Kalousová byla pozorná a zneškodnila mnoho šancí vinohradského celku. Naopak Litvínov byl na opačné straně v první části efektivní. V osmé minutě se zpoza branky protáhla k tyčce Vytrhlíková a poslal svůj tým do vedení. Na její trefu zaregovala pěknou trefou Reischlová a srovnala na 1:1.

V závěru druhé části Litvínov opět odskočil. Více se začalo Vinohradským dařit až v prostřední dvacetiminutovce. Reischlová zkompletovala hattrick a po pěkné kombinaci se prosadila i Kutnarová. Stav 4:2 pro domácí vypadal nadějně. Jenže v závěrečné třetině se Litvínov nadechl k vyrovnání. Po chybě v rozehrávce Sokola snížila Vytrhlíková a z nájezdu pak srovnala Havlínová.

Stejná hráčka v úvodu prodloužení natáhla ke střele z dálky a překonala vinohradskou obranu včetně brankářky Kuchyňkové. Bivojky tak zvítězily v Rieger aréně 5:4 v prodloužení. „Gratulace Litvínovu, byl bojovnějším týmem a zaslouženě získal body. Víme, na čem zapracovat, a těšíme se na odvetu,“ dodal ke druhému víkendovému utkání Pavel Doubek.

TJ Sokol Král. Vinohrady - SK Bivojky Litvínov 4:5 (1:2, 3:0, 0:2 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 9. Reischlová (Nigrinová), 24. Reischlová (Nigrinová), 29. Reischlová (Trunečková), 37. Kutnarová (Kolafová) - 8. Vytrhlíková, 19. Poštová (Otcovská), 50. Vytrhlíková (Svobodová), 53. Havlínová, 61. Havlínová (Vytrhlíková). Rozhodčí: Recht, Fišer. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 20.

Sestava SKV: Kuchyňková - Dobisíková, Trunečková, Kratochvíloví, Chlebcová, Skalická, Bartůňková, Hošková - Reischlová, Tvrzníková (C), Snopová - Kutnarová, Kalivodová, Bližňáková - Kalistová, Kisugite, Bursová - Kolafová. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.