Je tu čtvrtfinále 1. ligy žen! Ladies se doma utkají s Rudými Dračicemi z Týna

14. 3. 2019

Ženy A

2 minuty čtení

Ženský A tým v sobotu od 19 hodin vyzve v Rieger aréně soupeře z Týna nad Vltavou. Rudý Dračice se ve vinohradské sokolovně představily letos už dvakrát a pokaždé z toho bylo vítězství SKV. Na sobotní duel v Praze naváže nedělní střetnutí v Týně nad Vltavou. Čtvrtfinálová série se hraje na dvě vítězná utkání.

Ladies suverénně prošly do čtvrtfinále poté, co dvakrát vysoko porazily Českou Lípu. Nejprve na domácí půdě zvítězily 9:0, přičemž útočnice Bartošová zaznamenala čtyři kanadské body a gólmanka Kuchyňková vychytala nulu. V neděli se pak Ladies činily také v Novém Boru, kde se druhý zápas osmifinále hrál kvůli obsazenosti haly v České Lípě.

Vinohrady zvítězily 10:1, obránkyně Sladkovská se blýskla třemi body a brankářka Vyrobíková za svá záda pustila jen jeden pokus soupeře, navíc si připsala asistenci na trefu Kalistové. Ladies se tedy dobrými výkony a výsledky v osmifinále navnadily na další průběh play off. I do série s Týnem nad Vltavou půjdou v roli favoritek.

Zatímco na domácí půdě svěřenkyně kouče Sigla obě střetnutí s Jihočeškami vyhrály v poklidu (5:1 a 5:0), venku to bylo o něco těžší. Týn se totiž v osmém kole stal druhým celkem, který dokázal na Vinohrady vyzrát. V bouřlivém prostředí domácí haly zvítězil těsně 2:1. Ve 22. kole přijely Ladies tento výsledek na jih Čech odčinit a po boji nakonec zvítězily 4:2.

Rudý Dračice obsadily v základní části šestou příčku z devíti. V úvodním kole play off vyřadily Chomutov, když oba zápasy vyhrály nejtěsnějším rozdílem. V neděli dokonce musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Nejproduktivnější hráčkou Týna je se 43 body Tereza Bočková. Přijďte Ladies v sobotu podpořit přímo do hlediště Rieger arény!

Program čtvrtfinále 1. ligy žen:

sobota 19:00 TJ SKV - Rudý Dračice Mladých nadějí Týn (Vinohrady)
neděle 16:00 Rudý Dračice Mladých nadějí Týn - TJ SKV (SH Týn nad Vltavou)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.