Velikonoční boj o extraligu: Ladies načnou baráž na půdě Židenic

17. 4. 2019

Ženy A

2 minuty čtení

Po dvoutýdenní přestávce se do hry opět vrátí Ladies. Po nevydařeném finále 1. ligy žen se v baráži střetnou s brněnskými Židenicemi. První dvě utkání se uskuteční na hřišti soupeře. Hrát se bude v pátek večer a v sobotu po obědě. Obě střetnutí hostí brněnská sportovní hala ve Vodově ulici.

Svěřenkyně kouče Sigla skončily na stříbrné příčce 1. ligy. Druhé místo znamená účast v baráži, ve které Vinohrady vyzvou 11. tým uplynulé extraligové sezony Florbal Židenice. Oba dva týmy na sebe narazily také v loňském play down. 2. kolo tehdy ovládly Brňanky, které v dramatické a náročné sérii zvítězily nejtěsnějším rozdílem 4:3 na zápasy.

Ladies tento neúspěch odsoudil k sestupu o soutěž níž. Nyní se oba celky utkají znova a i tentokrát jde o účast v příštím ročníku nejvyšší soutěže. Barážová série se bude hrát na tři vítězná utkání. První dvě se odehrají v Brně, třetí a případné čtvrté střetnutí bude hostit Rieger aréna. Na případný rozhodující pátý zápas by se série opět přesunula do moravské metropole.

Sokolky postupně v play off vyřadily v osmifinále Českou Lípu, ve čtvrtfinále Týn nad Vltavou a v krásném semifinále Hradec Králové. Ve finále ovšem nestačily na rozjeté Bulldogs Brno a prohrály 0:2 na zápasy. To Židenice obsadily v základní části extraligy desáté místo se ziskem 16 bodů. V 1. kole play down následně nestačily na Liberec (2:4 na zápasy) a účast v baráži si tak zajistily až jednoznačným triumfem nad plzneňskou Slavií (4:0 na zápasy).

Nejproduktivnější hráčkou finálového soupeře Ladies byla jak v základní části, tak v play down útočnice Andrea Dernerová. Tým spoléhá také na Kristýnu Pospíšilovou nebo Zuzanu Hubáčkovou. Držte Ladies palce, ať sezonu zakončí vítězně. O výsledcích vás budeme informovat buďto na webu a na našich sociálních sítích. SKV = Síla Které Věřím!

Program baráže o extraligu žen:

pátek 18:00 K1 Florbal Židenice - TJ SKV (MSH Vodova Brno)
sobota 13:00 K1 Florbal Židenice - TJ SKV (MSH Vodova Brno)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.