Ladies zvládly souboj o 1. místo a zdolaly boleslavskou akademii v prodloužení

11. 11. 2019

Ženy A

4 minuty čtení

Ženské áčko i po uplynulém víkendu vládne 1. lize. Svěřenkyně kouče Sigla porazily Turnov 7:1 a v následné očekávané bitvě o čelo tabulky udolaly florbalovou akademii Mladá Boleslav 5:4 v prodloužení. Vítěznou trefu zaznamenala v nastaveném čase Aneta Nigrinová, která se v obou zápasech prezentovala vydařenými výkony.

Ladies si v sobotu proti Turnovu dokráčely pro vysoké vítězství a další tři body do tabulky. Skóre otevřela ve 13. minutě po šikovné nahrávce kapitánky Anety Nigrinové Anička Kutnarová. O chvíli později od mantinelu vymetla síť Aneta Kalivodová. Vteřina před koncem se do odraženého míčku opřela nová hráčka v dresu SKV Lucie Kisugite a vsítila svou premiérovou branku za Vinohrady.

A jak první třetina končila, tak ta druhá začala. Lucie Kisugite ve 22. minutě využila přesilovku domácích a poslala SKV už do čtyřbrankového vedení. Turnov pak sice zanedlouho snížil, ale sokolky dokázaly i v dalším průběhu střetnutí navyšovat skóre. Postupně se trefily Nikola Bursová a dvakrát Kutnarová, která tak zkompletovala hattrick.

SKV porazilo Turnov 7:1 a naladilo se tak na důležitý nedělní duel s dosud neporaženou florbalovou akademií z Mladé Boleslavi. „Pro nás poměrně pohodové utkání s houževnatým soupeřem, který mohl vstřelit určitě více branek. Škoda třetí třetiny, kdy se nám nedařilo,“ hodnotil vítězné utkání asistent trenéra Pavel Doubek.

TJ Sokol Královské Vinohrady - TJ Turnov 7:1 (3:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Kutnarová (Nigrinová), 15. Kalivodová, 20. Kisugite (Chlebcová), 22. Kisugite (Nigrinová), 26. Bursová (Kalivodová), 31. Kutnarová (Nigrinová), 43. Kutnarová - 24. Vacíková (Vlková). Rozhodčí: Pavlík, Trejbal. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 40.

Sestava SKV: Vyrobíková - Dobisíková, Chlebcová, Bartůňková, Kruberová - Snopová, Nigrinová (C), Dobisíková - Kisugite, Bursová, Kalivodová - Rybínová, Kratochvílová, Hošková. Trenéři: Sigl, Doubek.


V neděli měla tým Jonáše Sigla čekat těžší práce. A samotné utkání tuto predikci potvrdilo. Ve druhé minutě se po individuální akci Kisugite prosadila Tereza Kruberová. Vedení sokolkám vydrželo pouze něco přes minutu, pak srovnala po tvrdé ráně Michaela Fellerová. SKV si vzalo vedení zpět. V desáté minutě se Nigrinová dostala do dobré pozice a uklidila míček za brankovou čáru.

Druhá třetina byla výhradně v režii mladoboleslavské akademie. Domácí hráčky během šesti minut třikrát inkasovaly, navíc čelily v prostředním dějství dvěma přesilovkám soupeře a Mladá Boleslav tedy rázem vedla 4:2. V závěrečné dvacetiminutovce tak musely domácí florbalistky vrhnou všechny síly do útoku. A to se nakonec vyplatilo.

Ve 42. minutě propálila míček až do sítě Kutnarová a v 51. minutě zajistila vyrovnání Karolína Snopová. V následném prodloužení stvrdila skvělou formu svým druhým zásahem Aneta Nigrinová. SKV vyhrálo ve šlágru 1. ligy 5:4 a na 1. místě západní skupiny má čtyřbodový náskok. „Parádní zápas, který si všichni účastníci opravdu užili. Díky výbornému soupeři za rychlé a férové utkání,“ neskrýval radost Pavel Doubek.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Florb. akademie MB 5:4 (2:1, 0:3, 2:0 - 1:0) po prodl.

Branky a nahrávky: 2. Kruberová (Kisugite), 10. Nigrinová (Snopová), 42. Kutnarová (Snopová), 51. Snopová (Nigrinová), 63. Nigrinová - 3. Fellerová, 21. Horáková (Mrázková), 22. Zapotocká (Srbková), 26. Mrázková (Žapková). Rozhodčí: Čadek, Strnad. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 51.

Sestava SKV: Vyrobíková - Dobisíková, Chlebcová, Bartůňková, Kruberová - Snopová, Nigrinová (C), Dobisíková - Kisugite, Bursová, Kalivodová - Rybínová, Kratochvílová, Hošková. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.