Důležitý dvojzápas s pražskými soky! SKV se střetne s Black Angels a s Chodovem

13. 2. 2020

Muži A

4 minuty čtení

Superliga bude o víkendu pokračovat dalšími dvěma koly. V pátek se Vinohrady představí na Jedenáctce, kde od 20 hodin poměří v rámci 23. kola síly s Black Angels. V neděli na duel s anděly naváže další prážské derby, tentokráte ve sportovní hale Jižní Město. Tam se sokolové utkají s domácím Chodovem. Nedělní střetnutí je na programu od 17 hodin.

Účast české reprezentace na kvalifikaci o postup na mistrovství světa zapříčinila téměř měsíční pauzu mužské nejvyšší florbalové soutěže. Minulý víkend se kolotoč superligy opět naplno rozjel a sokolové zavítali na hřiště Liberce. V 53. minutě se dostali do nadějného vedení 6:4, nakonec ale soupeř dokázal srovnat a v prodloužení rozhodl o triumfu Libereckých Valeš. Vinohradští si tak ze severu Čech odvezli pouze bod.

„Je potřeba nepovedený závěr zápasu hodit za hlavu. Čekají nás dvě pražská derby a blíží se konec základní části. Jde nám o play off a musíme se pečlivou prací a výbornou docházkou co nejlépe připravit,“ byl si po střetu s Libercem vědom útočník Jan Hanák. Dlouhodobá soutěž jde do finiše, už zbývají pouze poslední čtyři utkání, ve kterých se rozhodne, zda SKV vybojuje premiérový postup do vyřazovací části.

Rozjeté to mají svěřenci trenérů Michala Kotlase a Davida Bouši solidně. Na devátý Liberec drží dvoubodový náskok, na desátou Českou Lípu dokonce tříbodový. O dalším vývoji bitvy o elitní osmičku může hodně napovědět právě páteční souboj s Black Angels. Úvodní vzájemné střetnutí v letošním ročníku ovládly Vinohrady. V dramatickém duelu dokonaly obrat a zvítězily 7:5.

Pozor si bude třeba dávat zejména na duo Jakub Renčín - Jakub Boček. Tito dva útočníci černých andělů absolvovali nedávnou kvalifikaci o postup na šampionát a prezentovali se vydařenými výkony. V Black Angels si vypracovali pozici velkých tahounů týmu. Jakub Boček má na kontě v základní části 49 bodů, Renčín o čtyři body méně. Oba dva jsou v elitní pětce superligové produktivity. Andělé aktuálně figurují na předposlední příčce tabulky.

Druhý víkendový duel obstará souboj Vinohrad s Chodovem. Sokolům se první vzájemný zápas nepovedl, když v Rieger aréně prohráli s dvojnásobným mistrem České republiky vysoko 2:10. Řádilo tehdy duo Tom Ondrušek a Marek Vávra. První jmenovaný zkompletoval hattrick, druhý pro změnu u tří branek asistoval. Chodovští stále ještě usilují o druhou příčku, která zaručuje výhodnější pozici pro výběr soupeře do čtvrtfinále play off.

Nejnebezpečnějšími hráči celku z Jižního Města je již zmiňované duo, Ondrušek i Vávra totiž mají na kontě 50 bodů. Z kádru Vinohrad se nejvíce daří Lukáši Gregorovi. Pravé křídlo SKV má na svém účtu 27 branek a šest asistencí. Takový počet nastřílených gólů řadí Gregora mezi šest nejlepších kanonýrů celé soutěže. Dobrou formu chytil v posledních zápasech také Martin Skřivánek. Přijďte sokoly podpořit přímo na jih Prahy! V obou duelech půjde o důležité body.

Program 23. kola superligy:

pátek 20:00 Black Angels - TJ SKV (Jedenáctka VS)
online přenos | video přenos

Program 24. kola superligy:

neděle 17:00 FAT PIPE Florbal Chodov - TJ SKV (SH Jižní Město)
online přenos | video přenos

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.