Superliga v Teplicích: Sokolové se střetnou s úřadujícími šampiony

20. 2. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Vinohrady vyvezou superligu za hranice hlavního města! V neděli se od 17 hodin v městské sportovní hale v Teplicích střetnou s Vítkovicemi, tedy s obhájcem mistrovského titulu. První vzájemný duel nabídl velice vyrovnanou bitvu, kterou pro sebe favorit na Dubině uzmul až v poslední třetině. Sokolové stále usilují o historicky první postup do play off, a tak se ve 25. kole nejvyšší soutěže budou snažit o co nejlepší výkon!

Před čtyřmi lety SKV vyvezlo superligový zápas do Loun. Tentokráte zamíří nejvyšší soutěž ještě o něco víc na sever - do lázeňského města Teplice. Zde působí dva divizní celky, které se spolu v rámci doprovodného programu utkají. Duel mezi Florbalem a Dynamem Teplice se uskuteční od 13:45. Od 17 hodin na teplické derby naváže superligové klání.

Sokolové se střetnou s druhým nejúspěšnějším klubem české florbalové historie. Vítkovice mají na svém kontě sedm mistrovských titulů, dále pět stříbrných medailí a osm bronzových. Aktuálně se pyšní titulem obhájci trofeje, jelikož v posledním superfinále dokázaly zdolat Mladou Boleslav 4:3. Stejným výsledkem skončil i poslední vzájemný zápas Vítkovic a Vinohrad.

Vinohradští se na podzim po dvou brankách Martina Entlichera dostali do vedení 3:1 a směřovali k překvapivému výsledku. Jenže Ostravané v závěrečné třetině zabrali a nakonec díky dvěma vstřeleným gólům brali všechny body. Svěřenci Pavla Bruse se aktuálně nacházejí na druhé příčce tabulky, kterou by rádi udrželi před třetím Chodovem, jenž má tříbodovou ztrátu.

Lídrem týmu je bezesporu Lukáš Hájek. V dosavadním průběhu základní části nasbíral 46 bodů. Daří se také Marku Bräuerovi a Jiřímu Bestovi. Před nedávnem se do sestavy rytířů vrátil po zranění kolene Adam Delong. Nejproduktivnější český hráč MS 2018 absolvoval operaci a po svém návratu už stihl odehrát tři zápasy, v nichž nastřádal šest bodů.

V rámci superligové dne v Teplicích, který začne už v devět hodin dopoledne turnajem mládeže, se budou moci návštěvníci městské sportovní haly vyfotit s pohárem pro mistra České republiky. Volné vstupenky na utkání distribuují oba teplické kluby. Držte sokolům palce v boji o důležité superligové body potřebné k postupu do vyřazovací části. SKV = Společně K Vítězství!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.