Solidní výkon. Sokolové prohráli s lídrem tabulky 3:7

13. 2. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Vzdorovali suverénovi základní části velmi slušně! Sokolové dokonce v první části vedli nad Mladou Boleslaví 2:1 a nakonec po zajímavém výkonu padli s vedoucím celkem Livesport Superligy v dohrávce 10. kola 3:7. Za týden v neděli čeká Vinohradské další domácí duel, tentokráte s druhými Vítkovicemi.

Asi se před zápasem očekávalo, že Mladá Boleslav bude vzhledem ke svým předchozím výsledkům dominovat. A tak také utkání začalo. Krzyžanek shodil míček na volného Curneyho a ten z velkého úhlu propálil brankáře Buchtu, který pro střentutí s lídrem dostal přednost v brance před svým kolegou Šantorou.

Jenže sokolové se pak vzepjali a snažili se proti papírovým předpokladům bojovat. Strachota výborně vymíchal brankáře Bauera a poslal míček do branky, do které ho doklepl navrátilec do sestavy po zranění Skřivánek. O chvíli později bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Zbyněk Stuchlík skvěle vybojoval míček a Fiala vymetl šibenici.

Jenže domácím vedení bohužel vydrželo jen pár vteřin. Ihned po buly se vrhl dopředu Zoufalý a zařídil srovnání. Pak se hosté dostali ke své hře a přidali do konce úvodní části ještě další dva zásahy. Suchánek přesnou ránou ze vzduchu potrestal nepřesnou rozehrávku sokolů a o chvíli později se po pěkné akci prosadil Jakub Bína.

Lehce za polovinou utkání vstřelili hosté svou pátou branku. Daniel Šebek využil nedorozumění domácích hráčů při rozehrávce standardní situace a Martin Tokoš zametl balonek do sítě. Vinohrady se dokázaly prosadit ještě jednou. Svižnou kombinaci nezakončil Gregor střelou z první, nýbrž si chvíli počkal a následně přišpendlil míček pod horní tyčku.

Na dvougólovém rozdílu však skóre moc dlouho nevydrželo. Pojistku pro hosty ještě přidali svým druhým zásahem Jakub Bína a v závěrečné periodě také bývalý hráč SKV Tomáš Chroust. Sokolové prohráli 3:7, proti lídrovi tabulky ale předvedli sympatický výkon jak v defenzivě, tak v ofenzivě a několika parádními zákroky se blýskl také brankář Buchta.

„S výkonem jsme obecně spokojeni, byť jsme prohráli. Kluci odehráli dobrý zápas, zvládli jsme věci, které nám v předchozích duelech dělaly problém, a soustředili jsme se na dobrou první třetinu. To se nám povedlo. Trošku litujeme neproměněných šancí, jež bylo hodně, a drobných chyb, kterých jsme se chtěli při tlaku soupeře vyvarovat,“ ohlédl se za páteční bitvou kouč SKV Michal Kotlas.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Předvýběr.CZ Florbal MB 3:7 (2:4, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Skřivánek (Strachota), 10. Fiala (Z. Stuchlík), 36. Gregor (Z. Stuchlík) – 3. Curney (Krzyžanek), 10. Zoufalý (Tadeáš Chroust), 12. Suchánek, 16. J. Bína (Curney), 32. Tokoš (D. Šebek), 38. J. Bína, 51. Tomáš Chroust (Komárek). Rozhodčí: Müller, Novosad. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Buchta - Lanc, Vnuk, O. Stuchlík (C), Gold, Jelínek, Paštika, Čuda - Klápa, Skřivánek, Strachota - Fiala, Z. Stuchlík, Gregor - Hájek, Pinkas, Hartman - Králík. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.