Sokolové prohráli s Vítkovicemi 6:9. Lebeda se uvedl hattrickem!

22. 2. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Dvě třetiny se sokolové proti sedminásobnému mistrovi České republiky drželi, a to především díky Jiřímu Lebedovi. Nová posila SKV vlétla do svého angažmá v Rieger aréně ve velkém stylu a Lebeda za 33 minut zkompletoval hattrick. Ve třetí třetině ale favorit strhl vedení na svou stranu a duel 24. kola Livesport Superligy ovládl 9:6.

Z kunratického Startu98 do SKV dorazilo duo Jiří Lebeda a Patrik Chládek. A první jmenovaný zažil skvělý debut ve žlutočerném. Na konci druhé minuty plácl do skákajícího míčku a poslal ho do sítě. Vítkovice vzápětí srovnaly, ale o chvíli později se Lebeda prosadil podruhé. Tentokráte byl na konci parádní kombinace Hartmana a Skřivánka.

Vítkovičtí pak skóre dvěma trefami otočili ve svůj prospěch, ale poslední slovo v úvodním dějství mělo SKV. Fiala našel na zadní tyči nabíhajícího Zbyňka Stuchlíka a vinohradský šikula doklepl balonek za brankovou čáru. Ve 25. minutě šli Vinohradští naposledy do vedení. Lukáš Lanc natáhl ke střele a nedal mladému brankáři Maláčovi šanci.

Hosté však v krátkém sledu vstřelili tři slepené góly a položili základ vítězství. Naději pro domácí celek ještě vykřesal Lebeda. Po nabídce Skřivánka bekhendem tečoval míček do sítě a zkompletoval hattrick. Vskutku brilantní premiéra v dresu Vinohrad. Stav 5:6 ještě dával Vinohradským naději na zajímavý závěr střetnutí. Jenže trenér Vítkovic Pavel Brus neponechal nic náhodě a ve třetí části točil pouze dvě obrany.

I to hostujícím florbalistům pomohlo a svůj náskok už udrželi, navíc přidali další tři trefy, když se prosadili dvakrát Hubálek a svůj druhý úspěšný zásah zapsal také Sidunov, jehož rána málem protrhla síťku Šantorovy branky. Gólový účet střetnutí uzavřel Martin Skřivánek. Tahoun SKV dovezl míček až před branku a chytrým zakončením snížil na konečných 6:9.

„Když Vítkovice odskočily ve třetí třetině o další dva góly, bylo to pro nás už těžké. V závěru nám chyběly síly na nějaký tlak, protože kvalita Vítkovic na balonku je velká. Je více věcí, které musíme do play down vylepšit. Pracujeme na obraně a na dalších dílčích věcech,“ zhodnotil duel i situaci před blížící se klíčovou fází sezony kouč SKV Daivd Bouša.

TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC Vítkovice 6:9 (3:3, 2:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 2. Lebeda (Hartman), 5. Lebeda (Hartman), 19. Z. Stuchlík (Fiala), 25. Lanc (Klápa), 34. Lebeda (Skřivánek), 59. Skřivánek – 4. Hájek (Matejčík), 8. Besta (Nehera), 18. Kaleta (Švajný), 28. Sidunov (Hájek), 28. Jan Šebesta (TS), 31. Kvasnica (Švajný), 50. Hubálek (Delong), 54. Sidunov, 56. Hubálek (Šindler). Rozhodčí: Sýkora, Dolanský. Vyloučení: 0:0. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora - Lanc, Vnuk, O. Stuchlík (C), Gold, Jelínek, Paštika, Čuda - Klápa, Strachota, Bína - Fiala, Z. Stuchlík, Gregor - Lebeda, Skřivánek, Hartman. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.