Články

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 1 až 10 z celkem 354 článků.
2401_20240905_122358.jpg

Tři výhry a postup do osmifinále! Ženám se v Plzni dařilo

Českobudějovickému Meťáku nasázely devět branek a uspěly také v dalších soubojích s prvoligovými konkurenty. Ladies nestačily v rámci základní skupiny Poháru Českého florbalu pouze na extraligové Bohemians. Zmíněné výsledky tak SKV posunuly rovnou do osmifinále pohárové soutěže. Za uplynulým víkendem se v rozhovoru pro klubový web ohlédla útočnice a dlouholetá opora týmu Aneta Nigrinová.

2370_20240606_101935.jpg

Skvělá zkušenost, hodnotí šampionát 3 na 3 Anežka Dobisíková

SKV vyslalo na premiérový ročník světového šampionátu 3 na 3 své současné či bývalé hráčky. Ty se ve skupině i v následném čtvrtfinále s Finskem srdnatě rvaly za české barvy, na lepší výsledek to však nestačilo. Za cennou zkušeností se ohlédla jedna z nejproduktivnějších hráček výběru Anežka Dobisíková.

2524_Adela_Skalicka_SKV-Plzen_play_off2.JPG

Kapitánka Adéla Skalická po sezoně: Kvalita 1. ligy se zvedla

Podruhé za sebou skončily Ladies ve čtvrtfinále play off, a tak opět zůstaly před branami boje o postup do nejvyšší soutěže. Kapitánka Adéla Skalická ale vysněný postup nevzdává a bude se o něj prát ve vinohradském dresu i v příští sezoně. V rozhovoru se ohlédla za uplynulým ročníkem v 1. lize, zhodnotila výkony týmu v základní části i v play off a pokusila se popsat, co týmu k lepšímu výsledku chybělo.

2504_Aneta_Nigrinova_SKV_Slavia_Plzen_play_off.JPG

Konec ve čtvrtfinále. Ladies dvakrát prohrály se Startem98

Ženské áčko stejně jako v minulé sezoně končí svou pouť vyřazovací částí 1. ligy ve čtvrtfinále. Ladies nestačily na Start98 a podlehly mu 5:7 a 4:9. V obou zápasech hráčky SKV vedly, ale nedokázaly utkání dovést do vítězného konce.

2499_Angie_Bliznakova_SKV_Slavia_Plzen_Play_off.JPG

Ladies ve dvou zápasech vyřadily Slavii Plzeň a jsou ve čtvrtfinále!

Ženské áčko postoupilo mezi osm nejlepších celků 1. ligy! Slavii Plzeň vyřadilo v osmifinále po dvou výhrách 12:7 a 6:2. V sérii se nejvíce činila útočnice Angelika Bližňáková, která ve dvou zápasech posbírala neuvěřitelných 12 bodů. Pěti body přispěla Aneta Nigrinová. SKV v dalším kole play off narazí na lepšího z dvojice Start98 - Panthers Praha.

2490_radostova_skv_ba_vanocnak.jpg

Kateřina Radostová před play off: Mám neskutečný hlad po gólech

Ladies dokráčely ke čtvrtému místu v základní části západní skupiny 1. ligy. Vítězné série střídaly s bodovými ztrátami, nakonec ovšem splnily cíl, kterým byl přímý postup do osmifinále. K tomu velkou měrou přispěla útočnice Kateřina Radostová. Se 48 body nejproduktivnější hráčka SKV.

2434_Sofie_Gartnerova_Ladies2.JPG

Nominace na MS: SKV vyšle na šampionát Sofii Gärtnerovou!

Vinohrady budou mít na nadcházejícím ženském světovém šampionátu ve florbale své želízko v ohni. Bude jím Sofie Gärtnerová, hráčka A týmu žen, která do SKV přišla před aktuálním ročníkem. Stejně jako její bratři bude reprezentovat barvy Austrálie. Turnaj se v prosinci uskuteční v Singapuru.

2381_ladies_trnkova_pred_sezonou.jpg

Ladies již vyhlížejí nový ligový ročník

Vinohradské Ladies jsou zpět v tréninkovém procesu, který je má adekvátně připravit na soutěžní sezonu 2023/24, již od konce dubna. Nyní se nacházejí v poslední části letní přípravy, kdy mají za sebou jak týmové soustředění, tak přípravný turnaj Czech Open. Poslední srpnový víkend je v Liberci čeká 1. kolo Poháru Českého florbalu, druhý zářijový víkend potom ostrý start ligového ročníku proti Prague Tigers a Black Angels.