Články

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 21 až 30 z celkem 355 článků.
2225_ladies_ceska_lipa_gol.jpg

Ženské áčko vstoupilo po letním triumfu na Czech Open úspěšně i do poháru a ligy

První ostré soutěžní zápasy sezony 2022/23 odehrály vinohradské ženy na jubilejním 30. ročníku turnaje Czech Open. Poté, co se tým s nemálo nováčky ve žluto-černých barvách, pod vedením nového trenérského tandemu Jan Skála – František Kovač, v základní skupině pozvolna rozehrával a sehrával, nastartoval v play off nezadržitelnou jízdu, která skončila až přebíráním trofejí pro celkové vítězky kategorie Open.

2215_Adela_Skalicka_Ladies_piskani.JPG

Opora Ladies Adéla Skalická kombinuje hraní s pískáním: Jsem za to ráda

V SKV už patří mezi zkušené opory, vždyť letos rozjede už svou šestou sezonu v Rieger aréně. Adéla Skalická je pilířem vinohradské defenzivy. I letos budou Ladies pomýšlet na přední příčky 1. ligy. Před sezonou se 26leté obránkyně rozpovídala nejen o změnách v týmu, ale také o pískání či velké radosti z vítězného Czech Open.

2204_novi_treneri_ladies.jpg

Novými trenéry ženského A týmu Skála a Kovač

Novými hlavními trenéry ženského A týmu SKV se stali Jan Skála a František Kovač. Součástí rekonstruovaného realizačního týmu, který vinohradské Ladies povede do soutěžní sezony 2022/23, zůstává na jejich přání i předchozí kouč Pavel Doubek, jenž se posouvá do role koordinátora družstva. Kondičními trenéry budou Boleslav Kytka a Šimon Král. Druhý jmenovaný bude zároveň dospělý ženský tým propojovat s juniorkami, jejichž je hlavním trenérem.

2181_ladies_nastup_ilustracni_agnes.jpg

Anežka Dobisíková: I přes konec v osmifinále mám ze sezony poměrně dobrý pocit

Vítězství měly na dosah, nakonec ale Ladies rozhodující utkání osmifinále 1. ligy se Spartou ztratily v nájezdech a se sezonou se loučí. V sérii to bylo jako na houpačce, a tak je co analyzovat. I přes vyřazení ale letošní ročník zanechal několik pozitiv. Jedním z nich je zapojení nových hráček. O tom všem promluvila obránkyně a opora Anežka Dobisíková.

2170_aneta_kalivodova-ladies_vanocni_zapas.jpg

Ladies vyřadily Lípu a teď vyzvou Spartu. Bude to vyrovnané, přiznala Kalivodová

Nejkratší možnou cestou ženské áčko přešlo v 1. kole play off přes Českou Lípu a nyní už vyhlíží osmifinálové boje se Spartou. Půjde o hodně atraktivní souboj, narazí na sebe totiž pátý a šestý tým západní skupiny 1. ligy. Jak se ladies ohlížejí za vítězný vstupem do klíčové pasáže ročníku a jaká nálada panuje v týmu?

2154_aneta_nigrinova_sparta_skv.jpg

Kapitánka Nigrinová: Naše výkonnost v posledních utkáních roste

Porazily Spartu, posunuly se v tabulce na pátou příčku 1. ligy a vyhlížejí vyřazovací část. Ladies zahajují klíčovou fázi letošního ročníku. Proti pražskému rivalovi dokázaly, že se budou chtít rovnocenně měřit i s celky z vrchní části tabulky. To potvrdila i kapitánka Aneta Nigrinová.

2125_Eliska_Reischlova_SKV_Usti.JPG

Eliška Reischlová: Na týmy, které nás porazily, se dobře připravíme

O víkendu vysoko porazily Ústí (8:2) i Českou Lípu (10:4), uspořádaly vánoční besídku a do nového roku půjdou z páté pozice 1. ligy. Ladies zakončily kalendářní rok 2021 pozitivně. Velkou zásluhu na tom má útočnice Eliška Reischlová, která do SKV přišla před rokem z Bohemians. Se 41 body je týmovým lídrem kanadského bodování. Pro klubový web se rozpovídala nejen o florbalu.

2083_Nikola_Trnkova_Ladies_Prague_Tigers.jpeg

Ženy po boji prohrály s Bohemians a v poháru končí

Dostaly se až mezi nejlepších 16 celků pohárové soutěže. V osmifinále však narazily na silného protivníka a po statečném boji jejich pouť pavoukem končí. Ladies nestačily na Bohemians a prohrály 3:7. Dvě branky proti klokankám vsítila Nikola Trnková, nejlepší hráčka SKV v utkání.

2081_snopova_nigrinova_ladies_prague_tigers.jpg

Shrnutí víkendu: Ladies konečně zabraly! Benfika opět musela dotahovat

Ženské áčko zapsalo tři ligové porážky v řadě a pak konečně zabralo! Ladies nejprve nestačily na plzeňskou Slavii, kterou sice nedávno porazily v poháru, ale tentokrát na její půdě padly 5:10. Následně si hráčky SKV spravily chuť proti Texasu a zastavily sérii nezadrů. Benfika vybojovala čtvrtou výhru v sezoně, podruhé v řadě ale musela v dramatickém závěru dotahovat.

2070_Karolina_Hoskova_SKV_Prague_Tigers.jpeg

Na dvě porážky v lize odpověděly Ladies postupem v poháru

Po úvodních dvou výhrách se ženský A tým Vinohrad zařadil na špici západní skupiny 1. ligy. Jenže v následujících zápasech přišlo zklamání v podobě dvou domácích porážek od pražských soků. Ladies padly jak s Prague Tigers, tak s Black Angels. Chuť si svěřenkyně Pavla Doubka a Jonáše Sigla spravily v českém poháru, v jehož druhém kole vyřadily Slavii Plzeň a postoupily do osmifinále, ve kterém vyzvou Bohemians.