Články

Rozšířené filtrování
Zobrazeno 361 až 370 z celkem 2413 článků.
2202_skv_kemp_ilustracni.jpg

Stále ještě volná místa na letní SKV kemp!

Na začátku července se uskuteční už šestý ročník populární prázdninové akce Sportovní Kemp Vinohradský. Program je i letos pestrý. Kromě florbalových tréninků budou součástí také dovednostní hry, jiné sporty, týmové soutěže a chybět nebude oblíbená regenerace v bazénu. Hlásíme stále ještě volná místa, zájemci se mohou přihlašovat přes členskou sekci!

2201_Zuzana_Macurova_zeny_B.JPG

Obnovený ženský B tým: Vytvořily jsme dobrou partu a hezky si zahrály

Během covidové sezony 2020/21 se ženský B tým žádné ligové soutěže nezúčastnil. Na tradici rezervního týmu navázaly Ivana Hyršlová, Zuzana Macurová a další až v uplynulém ročníku. A vedly si dobře. Vybojovaly bronzovou příčku ve 2. lize, zažily fajn pocit ze hry a vytvořily dobrou partu.

2200_zbynek_stuchlik_tatran_stresovice_ilustracni.jpg

Vinohrady načnou sezonu třemi domácími zápasy v řadě

Hned třikrát za sebou se sokolové představí v úvodu nového ročníku Livesport Superligy na domácí půdě. Nejprve v 1. kole vyzvou střešovický Tatran, následovat budou důležité duely s Českou Lípou a otrokovickými Panthers. Rozhodl o tom středeční los celostátních soutěží. Superliga bude mít opět rychlé tempo, do konce kalendářního roku se odehraje 17 kol.

2199_lukas_lanc_rozhovor1.jpg

Loučící se stálice Lukáš Lanc: Postup do play off? Největší úspěch klubu

Dvanáct let oblékal Lukáš Lanc vinohradský dres. Byl u dvou postupů do nejvyšší soutěže, v roce 2013 vyhrál s SKV Czech Open a v sezoně 2019/20 pomohl k historickému postupu do superligového play off. Na druhou stranu zažil i těžké chvíle, boje o udržení a porážky. Teď se spolehlivý 33letý obránce rozhodl svou kariéru uzavřít. I díky těm všem odehraným sezonám ovšem má SKV v jeho životě speciální význam.

2198_mlzi_unihoc_arena_ilustracni1.jpg

Vinohrady vstoupí do sezony s rekordním počtem družstev!

S rekordním počtem dvaceti družstev vstoupí vinohradský florbalový klub do nového ročníku 2022/2023. Mužský A tým, junioři, dorostenci a juniorky přitom budou působit v nejvyšších soutěžích. U dorostenců a juniorek jde vzhledem k předchozí sezoně o novinku. SKV bude mít zastoupení také v obou pohárových soutěžích.

2197_oliver_gold_interview.jpg

Práce dostala přednost. Sokolu chci zůstat nablízku, přiznal končící Oliver Gold

Dva roky hájil barvy Vinohrad, teď se rozhodl upřednostit jiné věci na úkor florbalu. Oliver Gold už další superligové starty (alespoň v nejblížší budoucnosti) nepřidá. Těšit ho může fakt, že se loučil vítězně. Sokolové zvládli sérii 1. kola play down s Pardubicemi, a tak hbitý univerzál může odcházet s čistým svědomím. V rozhovoru mimo jiné popsal, jak k těžkému rozhodnutí dospěl.

2196_start_letni_pripravy_2022.jpg

A tým má za sebou start letní přípravy

Vinohradští florbalisté zahájili letní přípravu na superligovou sezonu 2022/2023. Početný kádr bude nabírat fyzickou kondici a až v později se přesune do haly, kde se pokusí vyladit formu na úvod soutěže. O personálních změnách v týmu vás budeme postupně informovat na webu a sociálních sítích.

2194_Novi_treneri_Kapucian_Purkrabek.jpg

Novým trenérem Vinohrad se stal Jan Kapucián!

Po odchodu dosavadního trenérského dua Michal Kotlas - David Bouša byl novým koučem vinohradského A týmu jmenován Jan Kapucián. Bývalá hráčská opora SKV bude v realizačním týmu spolupracovat s asistentem Miroslavem Purkrábkem, kondičním trenérem Boleslavem Kytkou a fyzioterapeutkou Klárou Pekárkovou.

2195_strzi_ilustracni_unihoc_arena.jpg

SKV reprezentovaly na Prague Floorball Cupu čtyři týmy

Hned čtyři vinohradské celky se o uplynulém víkendu zúčastnily Prague Floorball Cupu. Barvy SKV hájily dorostenci, starší žáci A, starší žáci B a juniorky. A právě ty si vedly nejlépe, když ve čtvrtfinále porazily soupeře z Polska a postoupily mezi nejlepší čtyři výběry turnaje. Ostatním týmům se vstup do play off nevydařil. Nejvíce to mrzelo starší žáky, kteří ve skupině zapsali dvě výhry a jednu remízu.